Het waargebeurde verhaal

Luik, jaren ’30 vorige eeuw
Marie-Alexandrine Petitjean oftewel mevrouw Becker heeft genoeg van haar saaie huwelijksleventje. Ze zoekt nachtelijk vertier in het decadente uitgaansleven. Om zijn echtgenote een levensdoel te geven besluit haar echtgenoot, zakenman Becker, een naai-atelier te openen in het centrum van de stad. Marie-Alexandrine probeert via deze weg voet aan huis te krijgen in de betere sociale kringen. Ondanks haar verantwoordelijke taak overdag, blijft ze 's nachts vaste klant in diverse louche tenten met een bedenkelijke reputatie. Ten gevolge van de slechte economische toestand dreigt het meubelbedrijf van mijnheer Becker failliet te gaan. Hij ziet zich genoodzaakt het pas geopende naai-atelier van zijn vrouw te moeten sluiten. Dat is niet naar de zin van mevrouw Becker. Hij staat haar doelen in de weg. Even later is hij dood.

Weduwe Becker
Weduwe Becker komt al snel in geldproblemen. Ze gaat geld lenen bij haar bevallige buren: het jonge paar meneer en mevrouw Castadot. Nog voor het geleende geld is terugbetaald, overlijdt de zwangere mevrouw Castadot; zwangerschapsvergiftiging zo wordt aangenomen. Haar ontroostbare echtgenoot besluit te verhuizen. Vrijgezel mijnheer Dubois, kennis én invoerder van naaibenodigdheden, ziet zijn kans om de weduwe het hof te maken. Maar de charmante Marie-Alexandrine is alles behalve trouw. Dan ontmoet ze Hody, een jonge student die haar seksuele lusten eindeloos kan bevredigen. De twee ontmoeten mekaar regelmatig op zijn studentenkamer. Mijnheer Dubois heeft geen weet van haar dubbelleven. Meer nog: zijn dagen geteld zijn. Na zich te hebben verloofd spreekt ze nog één keer met hem af. Vijf dagen later is zijn begrafenis.

Decadentie ten top
Wanneer weduwe Becker de erfenis van mijnheer Dubois ontvangt, laten zij en haar jonge minnaar het geld rijkelijk vloeien. Ze is vastbesloten om de jongeman en zijn Goddelijk lijf te claimen tot haar dood. Om de jonge Hody te imponeren opent weduwe Becker met haar nieuw verworven geld een trendy ‘boetiek’. Hody heeft twijfels bij haar ondoordachte investeringen. Wanneer weduwe Becker even later opnieuw in geldnood zit beslist ze haar familiejuwelen te verkopen. Ze liegt echter om de schijn hoog te houden en vertelt dat de juwelen gestolen zijn. Steeds opnieuw is ze op zoek naar vers geld. Ze beslist gezelschapsdame te worden van rijke oude weduwes.

Het moorden gaat verder
Even later ontmoet weduwe Becker de rijke eenzame mevrouw Bossy. Als weduwe Becker op visite gaat wordt de dame echter onwel. Een toegesnelde dokter komt ter hulp. Hij kan enkel maar de dood vaststellen. Weduwe Becker slaat door, ze fantaseert samen met Hody over een zorgeloze toekomst. Steeds opnieuw is ze op zoek naar vers geld. De listige weduwe Becker maakt nog eens contact met acht welgestelde oude rijke weduwes. De dametjes sterven één voor één. Het loopt mis als ze haar mond voorbij praat tegen een vriendin. Eindelijk wordt weduwe Becker ontmaskerd. De zaak wordt wereldnieuws. We zijn 12 oktober 1936. Zes jaar later sterft Marie-Alexandrine eenzaam en verlaten in de gevangenis van Vorst. Midden in de tweede wereldoorlog gaat haar sterfdag zonder aandacht voorbij. De eens zo flamboyante dame is niet meer…