Leading Rollen

Cynthia Knoch

Cynthia Knoch

Marie-Alexandrine Petitjean

Sopraan Cynthia Knoch rondde in juli 2011 haar masterstudies af op de Hogeschool voor Kunsten Tilburg en werd datzelfde jaar finaliste in het internationale Mozart-concours voor zang te Praag. Ook hierna volgde zij echter nog geregeld masterclasses bij Tom Krause en Hubert Delamboye, dit om haar vocale techniek werkelijk te perfectioneren.

Cynthia’s eerste stappen op het grote podium zette ze reeds in 2000, in voorstellingen van ‘West Side Story’ van Leonard Bernstein. Sindsdien is ze geregeld te zien tijdens galaconcerten, cabaret, musicals, in operette en opera, kamermuziek recitals en solo programmatie. Zo is ze bijvoorbeeld vaste zangeres van het cabaret ensemble ‘Lola Marie & Les Chats Noirs’. Van 2012 tot 2017 was ze tevens verbonden aan ‘André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest’.

Cynthia vertolkt de charmante maar narcistische seriemoordenaar 'Marie-Alexandrine Petitjean' in deze musical. De rol lijkt op haar lijf geschreven, ze heeft zich in de repetitieperiode duidelijk in haar personage vastgebeten.