Organisatie

vzw De Showmaekers zal het totaalgebeuren van deze musical coördineren, maar schakelt voor het creatieve luik graag een aantal partners in, die elk op hun beurt garant staan voor een kwaliteitsvolle invulling van hun bijdrage.

vzw De Showmaekers is oorspronkelijk ontsproten vanuit een vriendengroep. Sinds 1986 brengen zij regelmatig theaterproducties met als doel niet-professionelen op hoog niveau theater te laten spelen. Geleidelijk aan werden ook professionelen aangetrokken om de voorstellingen naar een hoger niveau te tillen, het werden semiprofessionele producties. Het gaat om een breed pallet van vrijwilligers en vakmensen die hun talenten en vaardigheden inzetten om samen keer op keer aan een edel project te werken.
Succesvolle projecten› 1990 • Musical ‘Succes’

In het najaar van 1990 opende het gloednieuwe Cultuur Centrum De Kimpel van Bilzen zijn deuren. CC De Kimpel was gastheer voor het prestigieuze 'Landjuweel'. Vlak daarna speelde Succes, het was de eerste theaterproductie van eigen bodem. Nu precies 33 jaar later viert CC De Kimpel zijn 33-jarig bestaan met een productie van dezelfde creatieve ploeg. Tussen Succes en La Femme Fatale zit 33 jaar ervaring.

› 1994 • Openluchtspektakel ‘Assepoester’

Met de landcommanderij Alden Biesen als co-producent brachten wij de musical ‘Assepoester’ 8 keer in openlucht voor telkens meer dan duizend toeschouwers.

› 2000 • Musical ‘Astrid’

Musical gemaakt naar aanleiding van het 65-jarig overlijden van koningin Astrid. Het project ging door onder hoge bescherming van zijne majesteit koning Albert II. Locatie was de stadsschouwburg van CC Hasselt. Er volgden 14 uitverkochte zalen en het was een grote eer koningin Fabiola onder de talrijke bezoekers te mogen ontvangen.

› 2010 • Openingsshow OC St.-Amandus Kleine-Spouwen

In samenwerking met CC De Kimpel en stad Bilzen kwam er een wervelende openingsshow van het vernieuwde ontmoetingscentrum St.-Amandus van Kleine Spouwen. Het werd een ode aan Kleine Spouwen en zijn bewoners.

› 2012 • Voorstelling ‘Passie’

De intieme voorstelling ‘Passie’: een choreografisch werk dat het publiek op een ingrijpende manier deed nadenken over zijn eigen leven.

› 2015 • Rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’

Eigenzinnige invulling van de rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’, een cultuurproject van de stad Bilzen. 12 voorstellingen in OLV Maagd der Armenkerk Schoonbeek.

› 2022 • En dan nu 'La Femme Fatale'