Creatievelingen

Willem Claesen

Willem Claesen

muziek en arrangementen

Al op jonge leeftijd werd Willem Claesen gebeten door de muziekmicrobe. Na een klassieke orgelopleiding in de muziekacademie, zocht hij zijn eigen weg binnen de wereld van het componeren. Verschillende jaren toerde hij met enkele elektronische projecten de wereld rond en tot op heden is hij actief als componist voor verschillende reclame-, (kort)film- en theaterprojecten.

Daarnaast heeft hij stevige wortels in het drama-departement. Jarenlang was hij actief als schrijver-regisseur en huiscomponist van het Diepenbeekse Jeugdtoneel JOTA. Daar kreeg hij de kans zijn voeling met de theaterkunst jarenlang te voeden alsook een diepgaand begrip te ontwikkelen van de wisselwerking tussen woord, beeld & muziek. Momenteel probeert hij ook de jongere generatie warm te krijgen voor muziek en theater als leerkracht M.O. en Theater in de secundaire school te Diepenbeek.

Al tijdens de eerste lezing van ‘La Femme Fatale’ wist hij onmiddellijk dat hij deel wilde uitmaken van dit fantastische avontuur. Het is de allereerste musical waarmee hij aan de slag is gegaan, maar samen met het sterke verhaal en de gevatte liedteksten klopt het totaalplaatje volledig.

Naast het componeren neemt Willem tijdens de voorstellingen de rol van de humoristische 'mijnheer Dubois' voor zijn rekening.