Creatievelingen

Serge Dessers

Serge Dessers

regie rijke weduwes

Op 28-jarige leeftijd begon Serge met zangles bij Zornik-frontman Koen Buysse. Na twee intense jaren kwam hij terecht bij de Poolse sopraan Beata Wojtczak, waar hem zang- en podiumcoaching werd gegeven. Bij de beroemde Piet Vansichen werd hij uiteindelijk klaargestoomd voor diverse musicalrollen.

Qua zang en podiumervaring vertolkte hij o.a. in verschillende musicalconcerten 'Raoul' uit 'Phantom of the Opera' en 'Javert' uit 'Les Misérables'. Als vaste bariton leerde hij meerstemmige koorzang bij het bekende 'Musicalkoor van Maastricht'. Ondertussen volgde hij nog diverse workshops 'Musical' o.l.v. Ann Van Den Broeck, Lulu Aertgeerts, Goele Deraedt, ...

Zijn musicalervaring krijgt vorm na verschillende (hoofd-)rollen in, o.a.: 'Beauty and the Beast', 'Oliver', 'Aïda', 'Jane Eyre', 'Titanic', 'The Scarlet Pimpernel', 'Tanz Der Vampire', 'Dracula', 'Jesus Christ Superstar' and 'Thrill Me'.

Serge regisseerde in het verleden voor Samaritan Musical Productions de musicals ‘Oliver’ en ‘The Sound of Music’. Voor de rondreizende musical ‘La Femme Fatale’ van het productiehuis 'De Showmaekers' is hij verantwoordelijk voor de regie van de plaatsgebonden cast. In opdracht van en in samenwerking met Stad Bree nam Serge de Halloweenspektakels 'Bal van de Nacht' en 'Circus van de Nacht' onder zijn supervisie.

Enkele jaren geleden kreeg hij ook de artistieke leiding over musicalschool 'De Loods'. Een vrije-tijdsschool waar kinderen en tieners een eerste stap kunnen zetten in musical. Met succes brachten de leerlingen van de school de musicals 'Disney's Aladdin JR', 'Beauty and the Beast JR' en Dreamworks 'Shrek JR'.