Creatievelingen

Sarah Spranghers

Sarah Spranghers

choreografe

Naast performen startte Sarah op 15-jarige leeftijd met lesgeven bij de dansschool Saltarella. Ze heeft een opleiding afgerond als dans-expressiecoach. Naast dans- en bewegingstherapeute is ze ook Yoga-docente. Met dansschool Saltarella heeft ze diverse uitdagende projecten gedaan. Zo traden ze op in het sportpaleis, werkten ze jaren samen met het BOIC, dansten ze met Stromae. Sarah engageerde zich bij diverse sociaal artistieke projecten en wil via deze weg met haar artistieke inbreng een boodschap overbrengen. Ze werkte als choreografe bij ‘De Grote Rappel 1 en 2’, de musical ‘Meisjes van plezier’, en ‘Dickens 2019’.

In deze projecten heeft ze heel wat ervaring opgedaan in het coachen van dansers, het eigen maken van artistieke vaardigheden en het in elkaar steken van choreografieën. Sinds kleins af aan is ze zich blijven bijscholen in het aanleren van nieuwe dansstijlen en verdiepte ze zich in de moderne dans. Als dans- en expressiecoach is ze in staat haar choreografieën levendig en realistisch te maken zodat de boodschap die wordt overgebracht via de dans voelbaar wordt voor het publiek.

Sarah danst mee in choreografische gedeeltes van de voorstelling. Daarbovenop speelt ze in het tweede bedrijf de eenzame weduwe 'Mevrouw Bossy'.