Creatievelingen

Hubert Schoenmaekers

Hubert Schoenmaekers

idee, teksten en regie

Autodidact Hubert Schoenmaekers is als theatermaker en regisseur altijd actief geweest in het semiprofessionele theatercircuit. Hij heeft altijd, op een begeesterde manier, mensen gemotiveerd en begeleid om zich te ontplooien op het podium.

In het jaar 2000 maakte hij met componist Tars Lootens de musical ‘Astrid’ naar aanleiding van het 65-jarig overlijden van Koningin Astrid. Het project had plaats in het Cultuur Centrum Hasselt onder de hoge bescherming van zijne majesteit Koning Albert II. Koningin Fabiola was één van de vele toeschouwers. De provincie Limburg (België) was co-producent.

Na diverse lokale producties te hebben gebracht, regisseerde hij in 2015 de eigenzinnige musical ‘Jesus Christ Superstar’, een cultuurproject van de stad Bilzen. Sindsdien is hij de drijvende kracht achter het jaarlijks terugkerende Dickens-evenement in dezelfde stad.

Voor zijn jarenlange culturele inzet ontving hij in 2016 in zijn geboortestad de tweejaarlijkse cultuurprijs.

Voor ‘La Femme Fatale’ is hij niet over één nacht ijs gedaan. Inhoud, sterke teksten en sterke visuele vondsten zijn in de loop der jaren zijn handelsmerk geworden.